Fer senderisme a Madeira es una proposta del tot recomanable. Una illa petita de 740 Km2, però amb un paisatje molt variat, com un continent en miniatura. El nord generalment ennuvolat, absolutament verd, amb impenetrables boscos de laurisilva; el sud mes lluminós i poblat . Per tot, muntayes d'origen volcanic de fins 1862 m, rius , torrents i cascades...
Un tret original de Madeira son les canalitzacions d'aigua, anomenades levadas. Les mes antigues son del S. XV, i son veritables obres d'inginieria fetes amb mitjans molt precaris, al llarg de generacions. El seu objectiu era aprofitar el abundants recursos hidrics de l'interior de l'illa, fundamentalment de la vesant nord, per al cultiu de la canya de sucre i la vinya a les zones mes baixes. Actualment constitueix un sistema de mes de 2000 km. Generalment permet el pas pel camí de "servei", pel mur lateral o per sobre. Es un sistema de camins unic i del tot original.
Del 6 al 12 de setembre de 2009, la Carme, en Paco i en Joan, van caminar per les levadas, senders i muntanyes de Madeira.
Volem compartir la nostra experiencia.
1. PONTA DE SAO LORENÇO (6 de setembre de 2009)
A l'extrem mes oriental del illa, es també la zona mes eixuta, amb menys pluviositat i on passarem mes calor, en tot el trajecte no hi ha cap ombra.
Comencem el circuit al aparcament de la Bahia de Abra, prop de Caniçal. Hi hem arrivat des de Machico on estem allotjats.
Desnivell acumulat de 340 m positiu i negatiu
Ruta sencilla, amb pasos poc exposats i protegits amb baranes o cables "quitamiedos". Com totes les etapes que anirem repasant, poc recomanables per a persones amb vertigen. La pujada al Pico do Furado es molt dreta i hi bufaba un fort vent.
Temps total sense contar parades 3h 30 min.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada